Székesfehérvár

2017.01.03. 20:45

Madarak, nagy nyulak

Székesfehérvár - A hét végén díszmadarakban, galambokban, óriásnyulakban gyönyörködhetnek a látogatók a Börgöndi úti Volán sportcsarnokban.

Gábor Gina

A V-061 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület ezúttal is megrendezi hagyományos kiállítását január 7-én és 8-án. Erről tegnap sajtótájékoztatón számolt be az egyesület elnöke, Szűcs Antal és Róth Péter, alpolgármester. Ott voltak a bemutatkozó fajtaklubok elnökei: Bárány István (Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubja), Zsákovics István (a Magyarországi Mondain Fajtaklub), valamit Körtélyesi Ferenc, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének elnöke.

Kiderült: 23 fajta galamb, 3 fajta baromfi, 14 fajta nyúl és 18 fajta díszmadár összesen mintegy 900 példányát tekinthetik meg az az érdeklődők. Legnagyobb létszámban Mondain galambokat állítanak ki, de lesznek székesfehérvári bukógalambok, king galambok, magyar óriásbegyesek. Ugyancsak láthatunk magyar óriás nyulakat, melyek kifejlett példánya akár 8-9 kilogrammos is lehet. A sajtótájékoztató résztvevői hangsúlyozták: a madár- és kisállat-kiállítás szép hobbira irányítja rá a figyelmet. egyúttal arra is igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy az állattartás örömteli feladat, de ugyanakkor felelősséggel is jár. Éppen ezért január 6-án pénteken kifejezetten fiatalokat, iskolai csoportokat fogadnak előzetes telefonos bejelentkezés alapján. A telefonszám: 30- 2899-286. A kiállítás a nagyközönség számára szombaton 8-tól 18 óráig és vasárnap 8-tól 14 óráig lesz látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!