Székesfehérvár

2016.12.07. 21:32

Elismerések átadásával zárult az emlékév

Székesfehérvár - Emléklapok és emlékérmek átadásával zárultak szerdán az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének székesfehérvári programjai.

Buthy Lilla

Az emlékévet lezáró ünnepséget a fehérvári asszonytüntetés hatvanadik évfordulóján tartották meg. A polgármester ’56-os bronz emlékérmet adott át Szijártó Ernő Károlynak, valamint Dosztál Béla és Skorka Károly hozzátartozóinak. Polgármesteri Elismerő Oklevelet kapott Schéda Mária, a Magyar Advent előadásban szereplő fiatalok pedig emléklapot vehették át.

A záróünnepség kezdetén az Örökifjak című dalt énekelte Ferenczy-Nagy Boglárka és Váradi Imre, Keszei István versét Körmendi Kristóf szavalta el. A fiatalok saját szerzeményével kezdődött a Magyar Advent utcaszínházi produkció október 24-én, bemutatva a fiatalok forradalmát. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás honvédelmi államtitkár is hangsúlyozta, ilyen ünnepe csak Székesfehérvárnak volt. A misztériumjáték, mely újszerű módon mutatta be a forradalom eseményeit, egy hagyományteremtő első alkalom volt, amit a fiatalok hívtak életre, és amit ezrek követtek figyelemmel a belvárosban. A rendezvényen köszönetet mondott és Emléklapot adott át a polgármester a Magyar Advent című előadásban főszereplő tíz diáknak, így Badi Rebekának, Detre Somának, Ferenczy-Nagy Boglárkának, Jenei Mártonnak, Komlódy Márknak, Körmendi Kristófnak, Sheer Pannának, Strasszer Domonkosnak, Szabó Diánának és Váradi Imrének.

Az ünneplők a Hősök terén mécseseket gyújtottak, a forradalom hőseire emlékezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!