Székesfehérvár

2016.12.14. 16:50

Barokkos játékok - Szinte teljesen újjáépítették a belvárost

Székesfehérvár - A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda diákjai ismerkedtek a barokk stílussal szerdán a Mesterségek Házában.

Sebestyén Lilla

Dombornyomott, barokk stílusú kártyák, tányérméretű nyomdák, saját tervezésű kollázsok - a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda kis tanulói minden, rájuk váró feladatba nagy izgalommal vágtak bele, miután Gonda Emma és Sevella Zsuzsanna megmutatták, milyen nagyszerű dolgokat lehet készíteni egy kis festékkel és zsírkrétával, no meg a magukkal hozott, barokk mintákkal.

A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda diákjai képeslapokat is készítettek, melyet majd szeretteik kapnak meg
Fotó: Koppán Viktor

A Művészetek Háza szervezte program elején a gyerekek a stílus sajátosságairól hallhattak pár szót.

- A barokk építészetre jellemző, hogy nagyon sok díszt használ, ügyel a szimmetriára és hirdeti a pompát. Székesfehérvárt azért hívják a barokk fővárosának, mert a törökök a 17. században itt időztek a legtovább. Miután lelakták a megyeszékhely épületeit, szinte az egész belvárost újjá kellett építeni - magyarázta Gonda Emma a gyerekeknek, Miután felidézték a kis tanulók az általuk is látott barokk stílusú épületeket, már kezdődhetett is a móka.

Memóriakártyákat, képeslapokat, mintás csomagolópapírt és kollázsokat készítettek az ünnepekre, hogy meglepjék vele szeretteiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!