Székesfehérvár

2016.08.05. 18:55

Csütörtöki Fezen - Minden összejött a jó bulihoz: jó idő, jó zenekarok és két nagyszínpad

Székesfehérvár - A Quimby és a The Subways koncertje vonzotta a legtöbb bulizni vágyót csütörtökön. De itt volt Yngwie Malmsteen is!

Bokros Judit

Van, aki arra panaszkodott a Fezenen, hogy még véget sem ért az egyik kedvenc együttesének a bulija, egy másik színpadon már a másik kedvenc csap a húrok közé. Ez van kérem, az idei Fezen a két nagyszínpaddal már a nagyfesztiválok eszméletlen pörgését idézi.

Nem volt ez másképp csütörtökön sem, amikor elsőként a Lord töltötte fullig a Fehérvárról elnevezett nagyszínpadot. Előtte azonban, furcsán korai időpontban lépett fel Péterfy Bori és az ő Love Bandje: tűző napsütésben kezdtek egy felforrósodott sátor színpadán. A zenekar hű követőit és az alkalmi bulizókat azonban ez nem riasztotta el, így is kitartóan csápoltak a dögös énekesnő koncertjén. Bori hálája nem maradt el: több merész akcióval fokozta a világosban kissé szégyenlősen mulatozók bátorságát, vízzel locsolta a felhevült rajongókat.

A Kiscsillag ugyanebben a sátorban kapott helyett, igaz, már kellemes sötétben, a rajongók be sem fértek a sátorba. Hasonlóan teltházas zúzást nyomott le a Leander Kills: a kalocsai aranytorkú zenész, Köteles Leander az alig féléves zenekar első lemezéről, no meg a régi, risingos időkből való zenékkel csapatott. Elképesztően erős és izgalmas a lemezük, a fiúk jövőre szerintem megérdemelnének egy nagyob színpadot!

A fesztivál egyik legnagyobb hazai sztárja kétségkívül a Quimbi. A fészbukos kritikák egy dolog, a jó zene akkor is jó zene Fotó: Koppán Viktor

Kellemes meglepetést okozott a brit The Subways zenekar, akik mindenféle körítés nélkül, fekete pólóban és ruhában, néhány gitárral olyan dinamikus bulit csaptak, hogy aki nem ismerte őket, az is megállt a nagyszínpad előtt. És persze jött a Quimby, akik ezúttal is többezres tömeget gyűjtöttek maguk elé. Hozták a formájukat, egy látványos, improvizálásokkal teli koncertet adtak.

Címkék#Fezen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!