Székesfehérvár

2016.03.01. 17:42

Megváltoztatták a város arculatát

Székesfehérvár – Konferencián emlékeznek az ARÉV és a nagyipari építési technológiák elmúlt fél évszázadára március 3-án, csütörtökön a fehérvári városházán.

Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényt a legendás építőipari cégemlékét ápolók, dokumentumait őrzők és feldolgozók csapata, az ARÉV Baráti Kör Egyesület szervezte az első fehérvári panelházépítésének és a nagyipari építési technológiának elmúlt fél évszázada alkalmából szervezett programsorozat keretében.

A konferenciát Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg a Városháza dísztermében, majd építészek, történész, valamint az ARÉV egykori vezetői, szakemberei tartanak előadásokat. Karikás György, az Építésügyi és Városfejlesztési Minisztérium volt főosztályvezetője, az Építésügyi Minőségellenőrző Intézet hajdani vezérigazgatója A magyar lakásépítés ötven éve, fókuszban a nagyipari technológiák címmel osztja meg gondolatait a rendezvény résztvevőivel. A rendezvény levezető elnöke, Igari Antal, Fejér megye főépítésze megyei kitekintéssel kapcsolódik a témához.

Demeter Zsófia történész az építkezések a városfejlesztési tervek tükrében számol be kutatásainak vonatkozó eredményeiről, Hufnagl Lóránt, az ÉVM főosztályvezetője, az ARÉV egykori műszaki vezérigazgató helyettese pedig a fehérvári vállalatnak a város fejlesztésében betöltött szerepét méltatja. Kámán Béla, az ARÉV Koordinációs Osztályának volt vezetője az új technológiákról és alkalmazásukról tart érdekes előadást. Kiss Lajos, az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnöke sok székesfehérvárit érdeklő témáról, a nagyipari technológiával készült lakóépületekkel és jövőjükkel kapcsolatos kérdésekről fejti ki véleményét. Lantay Attila, városi főépítész a jövőről szól, Székesfehérvár fejlődési irányai a településfejlesztési programok tükrében címmel tart előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!