Székesfehérvár

2016.03.16. 12:06

Buszmenetrendi fórumok városszerte: ezeken a helyeken mondhatja el véleményét a tervezetről

Székesfehérvár - Egymást érik a következő napokban az új buszmenetrend tervét bemutató fórumok. Érdemes észrevételeket tenni, mert ezek bekerülhetnek a nyártól életbe lépő menetrendbe.

Házi Péter

1976-ban vezették be Székesfehérváron azt a vonalrendszert, amelyet azóta csak toldoznak-foltoznak a különböző új igények miatt. A járatrendszer egyik nagy hibája, hogy szinte minden járat a belvároson keresztül megy, egyik külső városrészből a másik kijjebb lévőbe csak úgy lehet eljutni, hogy előbb be kell utazni a belváros környékére. Az új rendszer szakít ezzel: három évvel ezelőtt már volt egy próbálkozás a tömegközlekedés átszervezésére, de azt a lakók túl drasztikusnak érezték, az nem valósult meg.

Az elmúlt hetekben megtartott lakossági fórumokon több kérdés, probléma is felmerült, de összességében mégis az látszik, hogy a lakosság egyáltalán nem elutasító a komoly változással kapcsolatban.

Amint a legutóbbi, maroshegyi fórumon a közlekedési iroda vezetője elmondta, a menetrend tervezet és az esetleges átszállások műszakokhoz történő finomhangolása most zajlik, de a járatok útvonalterve jelentős mértékben nem változik már. A véleményeket továbbra is várják az önkormányzat honlapján.

És akkor jöjjenek az időpontok, hogy a közeljövőben hol mondhatja el a lakosság a véleményét: Szigli István március 18-án, pénteken 17 órától a Feketehegy-Szárazréten élőket várja a városrész közösségi házában (Farkasvermi út 2.). Dienesné Fluck Györgyi március 21-én, hétfőn este fél hattól a Köfém Művelődési Házban, március 23-án, szerdán 17 órától pedig a Kodály Zoltán Általános Iskolában (Béke tér 4.) tart fórumot.

Március 22-én, kedden 17 órára lakossági fórumot hívott össze Mészáros Attila is, aki ezúttal az Alsóvárosban és az Őrhalmi szőlőkben élőket várja az Aranykorona Zrt. ebédlőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!