Székesfehérvár

2015.07.16. 16:18

Vadkilövés Sóstón holnaptól

Székesfehérvár – A lakossági bejelentésekre reagálva, a rendőrségtől vadgyérítési engedélyt kapott a Sóstói Vízmű Véderdő területén napnyugta és napkelte közötti időszakban a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság.

FMH-információ

Számos lakossági bejelentés érkezett az elmúlt hetekben a Széchenyi Zsigmond Vadásztársasághoz a gondozásukban lévő vadászterületen lévő vadak elszaporodásával kapcsolatban. Ez amellett, hogy közbiztonsági és közlekedésbiztonsági veszélyt rejt magában, a lakosság biztonságérzetét is befolyásolhatja. Ezért a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, július 15-től október 15-ig napnyugta és napkelte közötti időszakban engedélyezte a vadkilövést a Sóstói Vízmű Véderdő (Sárkeresztúri út) körbekerített területén. A gyérítés az aranysakálokra, a rókákra és a vaddisznókra vonatkozik, a vadásztársaság vadászai szombaton, július 18-án kezdik a vadak kilövését.Mivel a vadászatokkor lövések lesznek hallhatók – amik adott esetben a pihenni vágyókat zavarhatják –, ezért a szakemberek a környéken élők megértését és türelmét kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!