Székesfehérvár

2015.07.31. 14:17

Megint elromlott a lift a Viktória Központban

Székesfehérvár - Mondhatnánk, hogy az ág is húzza a Viktória Központot liftügyben, nemrég cikkeztünk a főépület felvonójáról, most ismét nehéz helyzetbe került a rehabilitációs intézmény.

Kocsis Noémi

Elromlott a székesfehérvári Viktória Rehabilitációs központ otthonrészlegének liftje, közölte néhány napja az intézmény vezetősége. A Viktóriában súlyos mozgássérültek élnek (köztük kerekesszékkel, járókerettel közlekedők), akiknek mindennap szükségük van a lift használatára, mivel lépcsőn nem tudnak közlekedni. Korábban már egy másik, sokat használt lift is meghibásodott, de akkor az otthonrészlegben lévővel ki tudták váltani.

Az épületben mostanában sok pénzt kellett kiadni más javításokra is. Javításra szorult a központ melegvíz-szolgáltatásához szükséges keverő rendszer motorja is, ezt kénytelenek voltak gyorsan elvégeztetni, hiszen a meleg vízre a nyári időszakban is szükség van a fürdéshez, mosogatáshoz. A számlát azonban egyelőre nem tudták kiegyenlíteni.

Az intézmény egyébként is anyagi gondokkal küzd régóta, de a mostani, 200 ezer Ft-ot meghaladó javításokra már nem tudnak pénzt kiszorítani. Facebook-oldalukon szerepel a számlaszámuk, de az intézményben is lehet pénzadományokat elhelyezni, a recepciónál felállított gyűjtőládába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!