Székesfehérvár

2015.01.21. 21:03

Cserék az Alcoa élén

Székesfehérvár – Forgó Béla, Magyar Országigazgató és az Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatója február 6-ával befejezi aktív pályafutását – jelentette be a cég.

Klecska Ernő

2015. február 15-ei hatállyal Katus István, a cég európai pénzügyi számviteli szolgáltatások központja igazgatója, magyarországi pénzügyi igazgató feladatköre tovább bővül a magyar országigazgatói és lokáció vezetői feladatokkal – jelentette Simon Baker, európai régió elnök és Nancy Wolk, globális alelnök.

Forgó Béla egyike az Alcoa Magyarország igaz úttörőinek, akinek meghatározó szerepe volt abban, hogy a vállalatnál eltöltött 35 év során a Köfém az Alcoa stratégiailag fontos üzleti és szolgáltató központjává vált – közölte a cég. Irányításának köszönhetően a Köfém egy állami vállalatból az Alcoa üzleti portfóliójának meghatározó elemévé alakult át. A vezetésével végrehajtott folyamatos fejlődés, valamint a beruházások és fejlesztések eredményeképpen ma az Alcoa a második legnagyobb amerikai, összességében pedig a hatodik legnagyobb ipari befektető Magyarországon.

A leköszönő vezető 1979-ben pénzügyi elemzőként kezdett dolgozni a Székesfehérvári Könnyűfémműben és 1991-ben kapott pénzügyi igazgatói kinevezést. Kiemelkedő szerepe volt a privatizációs tárgyalásokban, melynek során az Alcoa 1993-ban többségi, majd 1996-ban 100 százalékos tulajdont szerzett a Köfém-ben. Az új országigazgatóként felelőssége lesz az Alcoa magyarországi üzleti tevékenységeinek összehangolása, és az Alcoa Magyarország képviseletében a kormánykapcsolatok kezelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!