Székesfehérvár

2014.12.15. 20:10

Ezt jelenti nekünk az advent

Székesfehérvár - Az Alba Radar arról kérdezte a fehérváriakat, mi a véleményük az ünnepekről és a most látható Seuso-kiállításról. Az eredményeket hétfőn sajtótájékoztatón ismertették.

Buthy Lilla

Adventi hangulat a Fő utcán Fotó: Molnár Artúr

Az Echo Nonprofit Network Szociológiai Kutatóintézetének adatfelvétele novemberben zajlott háromszáz fő részvételével. Kiderült, a Fehérvári Advent programsorozat nagy népszerűségnek örvend, a válaszolók nyolcvan százaléka már több rendezvényen is részt vett. A legtöbben nem vallási, hanem családi ünnepnek tekintik az adventet magyarázta Turzó- Németh A. Violetta szociológus. A megkérdezettek harminc százaléka mondta azt, hogy számukra mindkettő igaz. Arról is faggatták a lakosokat, hogy milyen szokásokat, hagyományokat tartanak meg a karácsonyi készülődéskor. Legtöbben a karácsonyi vásárlást, az adventi vásárt, az adventikoszorú-készítést és a mézeskalácssütést említették. A kutatás során a Seuso-kiállítás fogadtatására is kíváncsiak voltak, ami még január 15-éig látható a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében. Az emberek döntő többsége hallott már róla, huszonnégy százalékuk megtekintette, ötvenhat százalékuk pedig csak tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!