Székesfehérvár

2014.08.25. 21:40

Minden kisdiák ajándéka

Székesfehérvár - Közel 20 ezer Fehérváron tanuló diák ismeretszerzését támogatja az önkormányzat az új tanévben.

Munkatársunktól

A történelmi témájú kiadványok mellett Székesfehérvár négy bajnokcsapatának 2-2 sportolóját ábrázoló füzetet ajándékoz a város az alsó tagozatosoknak a KLIK Székesfehérvári Tankerülete segítségével.

– Könnyebbé lehet tenni egy tanévkezdetet azzal, ha olyan kiadványokat kapnak a kisdiákokat, amiket szeretnek, élveznek, amiket haza tudnak vinni, és izgalmasabbá válhat a becsengetés. A füzetek tekintetében is próbáljuk összekapcsolni a diákokat a fehérvári sportélettel – mondta el Cser-Palkovics András polgármester.

Vannak régi, és új kiadványok is, amik a gyermekek Fehérvárhoz kötődését erősítik. Ilyen a Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában füzet, a Kincses Képeskönyv, a Kincskeresés a királyok városában munkafüzet és a Szent Imre serege képregény.

– A diákok helytörténeti ismereteik és a ma példát mutató személyeket, sportolókat ismerve, olyan kötődést tudnak kialakítani a várossal, ami – a remények szerint az egyetemi évek után – vissza fogja őket hozni a városukba – hangsúlyozta Török Szabolcs, a tankerület igazgatója.

Ezek is érdekelhetik