Székesfehérvár

2014.08.26. 19:55

Második helyezést ért el a 16 éves fiú

Székesfehérvár - A fazék fölé hajló, szerényen kavargató kamasz, aki fakanállal a kezében sorra aratja a sikereket.

Munkatársunktól

Írtuk már, hogy Sós Róbert szakács lesz, akárki meglássa... A 16 éves, amúgy is a szakmában tanuló kamaszt ugyanis kiskorától minden a terített asztal felé hajtotta. Robi már versenyez, legutóbb az augusztus eleji, úrhidai Csülökfesztiválon szerzett meg egy második helyezést. A megmérettetésen a Roma tök nevű étellel indult.

– Ez volt a negyedik verseny, ahol már egyedül indultam Kicsiséf néven. Anya és a nagynénim voltak a konyhalányok, a főzés viszont teljesen az én feladatom volt. – meséli a fiatal gasztromán, aki a fenti néven blogot is indított a köz számára, receptjeivel.

Sós Robi az úrhidai versenyen – süteményeivel a fehérvári középkori forgatagban is ott volt. Fotó: Sósné Babai Mónika

A Roma tök eredeti receptje Bódi Margótól származik, Robi egy kicsit változtatott rajta. A húsokat (1 kg marha lábszár, 2 kg bőrős lapocka, 1 füstölt csülök, 1 kg csirkecomb) felkockázta, 4 kiló aprított hagymát és 2-2 db paprikát és paradicsomot a bográcsban átpirított. Rádobta a marhahúst, kicsit összesütötte, pirospaprikát szórt rá és felöntötte annyi vízzel, ami ellepi. Só, bors, fokhagyma került még bele. Kicsit később beletette a többi húst is

A megpucolt és felkockázott tököt és maradék paprikát, paradicsomot is beledobta, enyhén sózta, megszórta frissen vágott kaporral és kevés ecettel. Az ételt egy órát pácolódni hagyta.

– Mikor a húsok puhák, rádobom a tökös keveréket, vékony rántást készítek, egy kicsit besűrítem az ételt. Majd a végén egy bögre főtt rizst teszek bele. Ez nem kis mennyiség, baráti társaságnak is elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!