Székesfehérvár

2014.07.08. 14:41

Siker: mégis lesz közgyűlés a lakásfenntartó szövetkezetnél!

Meghallgatásra talált a lakók kérése: 1992 után ismét lesz közgyűlés a lakásfenntartó szövetkezetnél!

Házi Péter

Hétfő este egy újabb találkozót tartottak az I. Számú Lakásfenntartó Szövetkezet körül kialakult feszültség csökkentése érdekében. Mint Dávid Lajos, a lakásszövetkezet elnöke a feol.hu kérdésére elmondta, a szövetkezet igazgatósága is megtárgyalta azt a javaslatot, amely a lakók összehívásáról szólt:  - Eldőlt, hogy ez "klasszikus" közgyűlés" lesz, de hogy részközgyűlés formájában vagy pedig a többezer tagot egy közös helyre hívjuk-e meg, ez ügyben még nincs döntés  mondta a szövetkezet elnöke, aki lapunk kérdésére kiemelte, várják a lakóktól a javaslatokat a napirendekre, azaz arra, hogy miről is legyen majd szó a közgyűlésen, de a szövetkezet igazgatósága az alapszabály alapján fenntartja magának a döntés jogát a végleges napirend összeállítása tekintetében.

Egy biztos, 1992 után ismét lesz közgyűlés a négyezer lakást számláló szövetkezetnél. A közgyűlés összehívását Fehérvár polgármesterének javaslatára a helyhatósági választások utánra időzítik, Dávid Lajos szerint október-november tájékán kerülhet sor rá.

MInt arról beszámoltunk, a lakástulajdonosok kezdeményezésére tavaly októberben összehívott városházi fórumon kérte a tagokat Cser-Palkovics András, hogy állítsanak össze tárgyalódelegációt, amely a város polgármesterének közvetítésével a szükséges egyeztetéseket lefolytatja az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet vezetőivel. Január végén került sor az első találkozóra, amelyet aztán újabb tárgyalás, valamint a szövetkezet igazgatósági ülése követett, ám a tárgyalások később megrekedtek.  Nemrég a Civil Központban hívott össze találkozót Fehérvár polgármestere, amelyen a szövetkezet vezetése nem képviseltette magát, a most hétfői ülésen azonban mind a lakókat képviselő tárgyalódelegáció, mind a szövetkezet vezetése egyetértett abban, hogy a feszültséget egy közgyűlés megtartásával lehet csökkenteni.

„A lakók által felvetett kérdésekkel a szövetkezet vezetőinek foglalkozniuk kell – ezt feléjük a májusban megtartott igazgatósági ülésen is megerősítettem. A végső megoldást továbbra is egy a szövetkezet tagságának bevonásával tartandó fórum jelentheti, amelynek összehívására már Székesfehérvár Közgyűlése is egyhangú döntéssel javaslatot tett az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet vezetőinek Az önkormányzat kész biztosítani a közgyűlésmegtartásához szükséges helyszínt. - fogalmazott Fehérvár polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!