Székesfehérvár

2014.04.25. 16:59

Az időben felismert baj gyógyítható

Székesfehérvár - Pénteken a Távírda utcai Rendelőintézetben egymást váltották a hölgyek, akik a szűrővizsgálatokra érkeztek. A Szűrések Éjszakája elnevezésű akcióban sokan résztvettek.

Miskei Anita

„Kezedben a Sorsod!" – ezzel a mottóval rendezték meg április 25-én a Szűrések Éjszakáját, amelynek keretében országszerte több mint 40 szűrőállomáson várták egészen estig a 45-65 év közötti hölgyeket. Az EMMI, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, valamint az Országos Egészségfejlesztési Intézet támogatásával első alkalommal szervezett kezdeményezéshez Székesfehérvár is csatlakozott. Ami nagyszerű volt, hogy egyre többen vesznek részt ezeken a vizsgálatokon.

– Öröm számunkra, hogy országossá vált az a szűrőprogram, amit mi helyi szinten már évekkel ezelőtt közösen elkezdtünk az emlőrák megelőzésére – mondta Östör Annamária. Hozzátette, a program lehetőséget ad arra, hogy még jobban felhívjuk a figyelmet a ránk leselkedő veszélyekre, betegségekre, melyek többsége megelőzhető, vagy ha időben felismerik, gyógyítható – mondta az egészségügyi és sporttanácsnok, aki szerint Székesfehérváron érezhető javulás.

Egészségnap az Öreghegyen is

Második alkalommal rendezik meg a városrészben az egészségnapot. „Tégy, higgy, sétálj az egészségedért!" címmel rendezik meg a programot az Öreghegyi Közösségi Háznál, melyre már reggel 8 órától várják az érdeklődőket egészen 15 óráig. Szűrővizsgálattal, sportbemutatókkal, előadásokkal, tanácsadással, valamint kóstolókkal készülnek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!