Székesfehérvár

2013.12.29. 18:15

De mindez miért, kiért történik?

Székesfehérvár - A legtökéletesebb ajándék. Ezt a címet viseli a darab, amelyet a Budai úti református gyülekezet alkalmi színtársulata mutatott be kétszer is.

B. Kiss László

Több mint 30 ember vett részt szívvel-lélekkel egy amatőr színi előadáson , hogy az idei idősek karácsonyára és gyerekkarácsonyi ünnepségre egy kis örömet csempésszenek tudtuk meg Berzéné Bezdán Erikától, aki az eredetileg angol nyelvű darabot magyarra átültette, illetve a mondanivaló igényesebb kidolgozása céljából átírta. Az alkalmi társulatnak volt díszletkészítője , jelmezkészítője , zenészei és hangosítója is.

Egy jelenet a szinelőadásból. Az alkalmi társulatban minden korosztály képviseltette magát (Fotó: Szabó Dávid)


Helyt álltak a gyülekezet nyugdíjasai is, mások mellett nyugalmazott lelkészek, a presbiterek, de a középkorúak, és a gyerekek is. Több család teljes létszámmal vett részt a produkcióban. A darab egyébként egy kis karácsonyi paródia arról. hogy mi is karácsony lényege. Rohanunk, vásárolunk, mindent jól akarunk csinálni, időben készen lenni, s közben nem látjuk, értjük, miért (illetve kiért) is van ez az ünnep...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!