Székesfehérvár

2013.10.09. 13:00

A legkisebbek is segítettek szépíteni

Székesfehérvár - Ismét hulladékszedő akció volt a hétvégén a Vízivárosban. Harmincan jöttek rendet rakni a környékről.

Házi Péter

Az akció 2011-ben kezdődött, s évente többször is megrendezik. Csak nyáron hármat is szoktak tartani, így a mostani már a sokadik volt. - A célunk, hogy az emberek igényesek legyenek környezetük iránt. Azt tapasztalom, hogy aki eljön szemetet szedni, később kétszer is meggondolja, hogy akár egy cigarettacsikket eldobjon. Nagyon jó, amikor gyerekekkel együtt jönnek a szülők, mert így a kisebbek is hamar megtanulják, hogy a szemét a kukába, s nem az utcára való - tudtuk meg a terület önkormányzati képviselőjétől, Horváth Miklósnétól.

 


A vízivárosi környezetszépítő napon Vadas Tímea is részt vett (Fotó: Tósoki Attila)

 

A hulladékszedés a körzetben egyre népszerűbb. Eleinte 10-en, 15-en voltak, legutóbb pedig már 30-an. Ezúttal fél kilenctől háromnegyed 12-ig gyűjtögettek a dolgos kezek, ezalatt sikerült megtisztítani a Királysori parkolót a 30-as és 40-es lakótömbnél, valamint a bevásárlóközpontnál, és az orvosi rendelőnél is győzött a rend. A hónap végén pedig újabb akciót terveznek, hogy minden tiszta legyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!