Székesfehérvár

2013.09.04. 21:06

Sárga cukkini és tsa., azaz a Jancsárkert

Székesfehérvár – Még a hónap végén érdekességekkel bővítik ki a Jancsárkert zöldség-gyümölcs kistermelői piac kínálatát. Kulturális érdekességekkel is...

Kocsis Noémi

Szerda délelőtt jártunk a Balatoni úti Jancsárkert piacon, amely amúgy hagyományosan a szombati erős forgalomra épített eddig, bár vásárolni minden nap lehet friss zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, húsárut és az ide települt pékség készítményeit. A piac épületében éppen munkások dolgoznak, ugyanis erősödnek húsfronton, de másban is bővítenének a piac működtetői. Mivel a helyiség adottságai erre kiválóak, hamarosan a kultúra is belopakodhat oda, ahol hagyományosan a standok állnak. Színpadot, esti koncerteket, nagyobb közösséget is megmozgató programokat terveznek ide, mondta el Schultz György ötletgazda.

A Jancsárkert piacon szép zöldségfélékből választhattunk, különlegességekből is (Fotó: Kocsis Noémi)

Odabent szép zöldségfélékből választhattunk, különlegességekből is. Az igen zamatos, üveggolyónyi móri termésű koktélparadicsom több színben pompázott, sárga cukkinik mellett – mindez biogazdálkodásból származó, egészséges termék. Burgonyát kilónként 155, fejes káposztát 155, nagyon finom Gála almát 290, kígyóuborkát 479, kelkáposztát 269, Lucullus paradicsomot 149, sárgarépát 149 forintért árult a zöldségekkel tizenhat éve foglalkozó Balázsné Lengyel Janka.

A külső parkolóban járva a puha, ehető őszibarackot keresők jártak jól, 300-350-400 forintos kilónkénti áron válogathattak a szép gyümölcsből. Folytatás szombaton, immár népesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!