Székesfehérvár

2013.07.12. 09:03

Árgyelán János tiltakozik a kollektív bűnösség elvének alkalmazása miatt

A Jobbik Fejér megyei elnöke tiltakozik a kollektív bűnösség elvének alkalmazása miatt.

Tihanyi Tamás

A földtörvény elleni országgyűlési tiltakozás következménye az lett, hogy a jobbikos szakértőket, illetve mindazokat, akik a Jobbik vendégei lettek volna, akiknek a nevét ők adták le a beléptetésre, kitiltották az országgyűlési irodaházból és a Parlament területéről – emlékeztette az újságírókat pénteken Árgyelán János, a párt Fejér megyei elnöke.

A belépési jogot Kövér László házelnök vonta meg olyanoktól, akik a radikális párt oktatási, jogi, nemzetpolitikai, gazdasági, kulturális és közbiztonsági kabinetében dolgoznak. Fejér megyében mintegy húszan vannak ilyenek.

Árgyelán szerint ez az eljárás elfogadhatatlan, hiszen a (szerintük jogos) tiltakozásban résztvevők méltósággal viselnék büntetésüket, ám a házelnök a kollektív bűnösség elvét alkalmazza, amely megnehezíti a Jobbik szakmai munkáját, és külföldi delegációk fogadását sem teszi lehetővé. A megyei elnök emlékeztetett a Fejér Megyei Hírlap internetes felmérésére is, amely szerint az olvasók 70 százaléka szerint ami a földtörvény kapcsán a Parlamentben történt, az belefér a vélemény-nyilvánítás szabadságába.

Árgyelán hozzátette, olyan újságírók belépését is megtagadják, akiknek nevét a Jobbik adja le a beléptetéshez, akik szintén a munkájukat végeznék, ez pedig a sajtószabadság megsértése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!