Székesfehérvár

2013.06.21. 16:16

Kéménydíjak: kapunk-e visszatérítést?

Kap-e visszatérítést a kéményseprési díjból az, akiknél július 1., azaz a díjcsökkentés előtt kopogtat a kéményseprő? – tette fel a kérdést olvasónk.

Házi Péter

A választ ketté kell bontani. Mint Németh Sándortól, a Kémény Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a szilárd tüzelésű (például fával működő) berendezéseknél évi kétszer kell ellenőrizniük a kémény állapotát, a gáztüzelésű berendezések esetében egyszer. Az év közepére a szilárd tüzelésű kémények első ellenőrzésén túl vannak, így ha ilyen kéményünk van, az évi második ellenőrzés már a csökkentett díjon zajlik.

A gáztüzelésű kazánok esetében viszont egész évre előre elosztott ütemterv alapján dolgoznak, így lesz olyan település, amelynek egyik felén a jelenleg érvényes díjért vizsgálják át a gázkéményeket, a másik felén viszont már a csökkentett díjért. Németh Sándor szerint ez valóban nem szerencsés, jobb lett volna, ha a kormányrendelet mondjuk január 1-jével teszi kötelezővé a csökkentést. Visszatérítést nem tudnak adni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!