Székesfehérvár

2013.05.30. 15:48

Egy egész hét az önkéntesség jegyében

Székesfehérvár - Többek között piknikkel, egészségnapi programokkal és színdarabbal várnak mindenkit az Önkéntesek Hetén - jelentették be egy sajtótájékoztatón, a Civil központban.

Sebestyén Lilla

Június 3-a és 9-e között rendezik meg az Önkéntesek Hetét, a megyei önkéntes pontok és a Civil Információs Centrum szervezésében. Hétfőn Sárkeresztesen, kedden Kincsesbányán, szerdán Csókakőn, csütörtökön pedig Mohán lesznek rendezvények  a helyi művelődési házakban. Pénteken Bakonykútin szerveznek egészségnapot, Kőszárhegyen pedagógus napi rendezvényt.

Székesfehérváron a Civil központ előtti téren  kézműves foglalkozást tartanak, illetve a Szironta Zenekar csengettyűseinek koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Szombaton Móron,  a Lamberg-kastély parkjában rendeznek önkéntes pikniket, illetve Kováts Judit fazekasmester fog előadást tartani az érdeklődőnek. Csóron a Művelődés Házában egészségnapot tartanak, Fehérváron a Művészetek Házában (volt Barátság Háza) este hat órától Átváltozás címmel zenés-táncos-multimédiás színdarabot adnak elő. Vasárnap a fehérvárcsurgói Művelődés Házában szintén egy egészségnapra kerül sor vérnyomás-, vércukorméréssel, Súron pedig virágültetést szerveznek.

Az összes programra megyeszerte várják a látogatókat és lelkes önkénteseket.

Berdó Erika Gabriella, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője elmondta, az önkéntesek hete remek alkalom arra, hogy az önkéntes pontok számot adjanak eredményeikről és  közvetítsék az önkéntesség  szellemiségét. Majd hangsúlyozta, a hét programja még bővülhet, hiszen rengeteg partner és civil szervezet jelzi részvételi szándékát még most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!