Székesfehérvár

2013.04.29. 13:58

"Pótnagyik" tanítanak kézművességre

Székesfehérvár - Javában folyik a Négykezes Kedd programsorozat, ahol önkéntes pótnagyik tanítják az érdeklődőket makramézni, horgolni vagy éppenséggel varrógépet használni.

Sebestyén Lilla

A Négykezes Kedd programsorozat április 9-én indult a Hiemer-házban és egészen június 18-ig tart. A  délelőtt tíz órától délig tartó foglalkozásokon pótnagyik tanítják az anyukákat, a gyerekeket, és bárkit, akit érdekel a foltvarrás, horgolás vagy akár a makramézás. Amíg az anyukák kézimunkáznak, a  kisgyerekekre  az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei felügyelnek a játszósarokban, közel a szülőhöz.

Mészáros Lászlóné rengeteg fiatalasszonyt tanított varni a programon, ezúttal Kígyóssy Eszterrel ossza meg tapasztalatait (Fotó: Nagy Norbert)

A foglalkozásokon megtanulhatóak az alapok, és akár egy kis apró ruhadíszt,  vagy játékot is el lehet készíteni.

- Legutóbb például virágokat horgoltunk, amik félbe hajtva úgy néznek ki, mint egy pillangó, a mai alkalommal pedig vászon szatyrot készítünk - mesélte Málits Józsefné, aki a többiekhez hasonlóan önkéntesként érkezett, hogy minél több tudással ajándékozza meg a tanulni vágyókat. 

A rendezvényen közel annyi pótnagyi van, mint tanulni vágyó, így mindenkinek jut egy segítő kéz, ha megakadna.    Mózessyné Nagy Henriett, pedagógus és kisgyermekes anyuka azonban segítség nélkül is egész jól boldogul. 
- Elsősorban a pedagógiai szándék vezérel, hiszen gimnáziumban tanítok és ezen a területen is fejleszteni akarom magam. Másrészt mindenképp hasznos elsajátítani a  foltvarrás művészetét, ráadásul a kislányomnak is jót tesz egy kis környezetváltozás.A következő foglalkozást április 30-án rendezik meg, az érdeklődők és a pótnagyik együttes erővel az  anyák napjára készülődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!