Székesfehérvár

2013.04.06. 17:23

A Halesz-tó meghódítása

Normális esetben a fehérváriak kedvelt ligetében, a Haleszban, annak is a Budai kapu felé eső részén ebtartók sétáltatják kedvenceiket és kocogók róják köreiket. Ám az idei, normálisnak csak kis jó szándékkal mondható tavaszban ismét feltelt a fás terület esővízzel, a kreatív fiatalok fantáziája pedig elindult...

Kocsis Noémi

A leglátogatottabb közösségi oldalon tette közzé néhány fiatal azt a videót, amelyet április 3-án rögzítettek a Budai úti Halesz-parkban. A liget évtizedek óta a helyiek kedvelt sétáltató és sportoló helyszíne, de a felét szinte lehetetlen használni, a mélyen fekvő, lejtős terület április elejére igencsak feltelt belvízzel, egyes részein méteres a magassága. A tizenévesek videóján látszik, ahogy a srácok gumimatraccal evickélnek a vízfelületen, az egyik ötletgazda, az egyetemista Berkei Szilárd pedig még deszkán siklani is próbál - változó sikerrel.

- Az ötlet tulajdonképpen adta magát, gyakran jövünk ide a Haleszba - mesélte a fiatalember. - Télen sokszor koriztunk itt a fák között és ennek alapján merült fel bennünk, ha korcsolyával olyan jó lehet siklani, valószínűleg valami vízi alkalmatossággal is tudnánk itt mit kezdeni.

És tényleg: szombaton három sárga gumicsónakkal élvezték a korai napsütést a "tavacskán" a fiatalok. Az arra sétálók alaposan beöltözve leginkább csak drukkoltak a vízbe gázolóknak, akik bizony nem vacakoltak, cipőt-zoknit feledve mezítláb tapicskoltak a legfeljebb négyfokos vízben. Szerencsére edzettek és sportosak a fiatalok, nem kell félni, hogy megfáznak, mosolygott Hajba Szilvia, Szilárd édesanyja.

- Folyamatosan feszegetik a határokat, persze, mindannyian siklóernyőznek, Szilárd odafentről készít fotókat, mindig kitalálnak valamit - mesélte az alkalmi csónakázást folyamatosan fotózó Szilvia. Fia barátja, Tamás egy szál pólóban szaladgált a vízben, azt mondta, eddig mindenki szimpatizált az ötletükkel, a videó harmincezres nézettsége is ezt mutatja.

Közben mások is kedvet kaptak: mikor elköszöntünk és elhagytuk a ligetet, egy párocska éppen gumimatraccal ereszkedett a vízre. A kora tavaszi strandolók hölgytagja azonban evezőt elfelejtett vinni, így csak sodródott az újdonsült tavon -de azt legalább hatalmas nevetések közepette...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!