Székesfehérvár

2013.03.18. 12:46

ÖKO-hét a Hétvezér iskolában

Székesfehérvár - ÖKO-hetet tartanak március 18-tól 22-ig a Hétvezér Általános Iskolában. A közel tíz éves múltra visszatekintő programsorozat idén az energiatakarékosság köré szerveződik.

Kajdi Erika

A hétfői napra minden diákot arra buzdítottak, hogy öltözzenek zöld ruhába, ezzel is erősítve a közösséghez tartozás érzését, amit sok tanuló meg is tett. Mindezek mellett a felsősök és alsósok egyaránt részesei lehettek Tóth Pál rendhagyó fizikaórájának a tornateremben. Az eredetileg matematika-fizika szakos tanár az ELMŰ és az ÉMÁSZ által közösen szervezett kezdeményezés keretein belül járja az országot, s eddig megközelítőleg 980 iskolában adta elő bemutatóját.


A program célja, hogy játékos keretek között hívják fel a gyerekek figyelmét az energiatakarékosság jelentőségére, miközben számos új információt szereznek a fizika területén. A mostani alkalommal a folyékony nitrogénnel, s annak tulajdonságaival ismerkedtek meg a diákok, akik szemmel láthatóan rendkívül élvezték az előadást.

A hét programjai között szerepel még zöldfutás, ÖKO-játszóház, filmvetítés, zöldkártya-gyűjtés, tűzoltóság-előadás, fotó- és rajzpályázat,valamint minden tanóra a héten az energiatakarékosság és a hulladékgazdálkodás köré szerveződik. Az iskola pedagógusai rendkívül komolyan veszik a kezdeményezést, hiszen 2006 óta működnek ÖKO-iskolaként. A program fő szervezője, Aranyné Szóka Rita, az iskola pedagógusa elmondta, hogy minden évben részletes értékelést készítenek a jeles hét programjairól, ezzel is mutatva, mennyire komolyan veszik a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!