Székesfehérvár

2013.03.13. 16:29

A Táncsics Mihály Általános Iskola idén 85 éves

Székesfehérvár - 85 éves a Táncsics Mihály Általános Iskola - ez alkalomból a város iskolái számára is nyitott jubileumi vetélkedőt rendeztek, mely az 1848-49-es forradalom székesfehérvári eseményeit idézte fel.

Miskei Anita

Vajon mit tudnak a székesfehérvári 7., 8. osztályos fiatalok az 1848-49-es forradalom és szabadságharc helyi, megyei és persze országos történéseiről? A Táncsics Mihály Általános Iskola - mely éppen az idén ünnepli fennállásának 85. évfordulóját - egy városi vetélkedőn  tette próbára az intézmény, valamint  más fehérvári sulik tanulóit.

Kolláthné Németh Judit, az iskola tanára állította össze a feladatokat, melyeken négy fős csapatok, közel harminc nebulóval bizonyították történelem tudásukat. Csimáné Kiss Ilona igazgató elmondta, a Táncsics Hét keretében szervezett vetélkedőnek hosszú évekre visszanyúló hagyományai vannak, igaz, hogy korábban csak háziversenyeket rendeztek. - A jubileumi évben azonban nyitottunk a város iskolái felé, ezzel is gazdagítva az iskola ünnepi programjainak sorát, színességét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!