Székesfehérvár

2012.12.13. 16:29

Győzött a Bugát csapata

Székesfehérvár - Megnyerte a disputa rendezvénysorozat döntőjét a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményének csapata.

Kajdi Erika

A 11. B osztályos tanulók lelkesen készültek. A Pont Neked! Európai Uniós pályázat keretében 12 székesfehérvári középiskolás csapat versenyzett egymással a Fehérvári Civil Központban. A disputa egy olyan nem formális pedagógiai mód, melynek lényege a nem tudatos kommunikációs érvelés. A program legfontosabb része, hogy a diákok megtanulják a helyes véleménykifejezést és az ideális vitakultúrát. A versenyző csapatok egy-egy állítást kaptak, s a tagok kihúzták, hogy a tételmondat ellen, vagy mellett kell érvelniük. A téma idén a drog, a káros szenvedélyek, és a függőség volt.

Pechmann Eszter, Falvai Bálint és Bártfai Alexandra a kupával (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A döntőbe négy csapat jutott be. A harmadikak holtversenyben a Belvárosi I. István Középiskola és a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola csapatai lettek. Az ezüstérmet a Ciszterci Szent István Gimnázium társulata kapta,  a dobogó harmadik fokára pedig a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményének diákjai állhattak fel. A három versenyző Bártfai Alexandra, Falvai Bálint és Pechmann Eszter már nem először vett részt a rendezvénysorozaton. Bálint és Eszter harmadszor, Alexandra másodszor indult el. A tavalyi második helyezés után nagyon boldogok voltak a fiatalok, hogy idén ők vihették haza a vándorkupát, s tervezik, hogy jövőre ismét indulnak, s megvédik címüket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!