Székesfehérvár

2012.01.05. 08:28

Nem csak sportsikerek a Tóvárosban

Székesfehérvár - A Tóvárosi Általános Iskola sikeres diákolimpiai szerepléseiről többször írtunk már. Ha már sportiskola, talán természetesek is a sportsikerek. De vajon tényleg azok?

Zsigó Ferenc

A kérdést Szűcsné Sajtos Katalin igazgatónak tettük fel.
- Nagyon sok munka van ezek mögött a sikerek mögött - mondta az igazgató, akit egyébként 2011 augusztusában egyhangú szavazással választott meg erre a posztra az önkormányzat.
- Az egész tantestület magáénak érezheti a sikert: iskolánk immár évek óta ott van az országos élbolyban, megyei viszonylatban öt éve az elsők vagyunk.
Beszélgetésünkből az is kiderült, hogy a sportéleten túl az egészséges életmód is fontos szerepet kap a nevelőmunkában. Ennek jegyében kétszer egy hét időtartamban sítáborokat szerveznek, turnusonként 40-50 gyerekkel, az alsósok  év végén egyhetes erdei iskolai foglalkozáson vesznek részt, a felsősök minden évben háromnapos kirándulásra mennek. A tanulmányi munkában kiemelt szerepe van a nyelvoktatásnak, házivizsga-rendszert működtetnek, a haladó csoportokban tanuló 7. és  8. osztályosok alapfokú állami nyelvvizsgát tesznek.
- A magyaralmási tagiskolába járókkal együtt több mint 700 tanuló jár hozzánk, ez nagy felelősség - hangsúlyozta az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!