Székesfehérvár

2011.12.15. 05:04

Formálják a diákokat

Aba - A személyiségfejlesztésre, a közösségi kapcsolatok erősítése teremt lehetőség az a program, melybe a hátrányos helyzetű, rászoruló gyermekeket vonják be.

feol.hu

Nyílt nap és családi programok keretében a szülők is bekapcsolódhatnak abba a programba, amely az ősszel indult útjára, s  amelybe az óvodások, iskolások is részt vesznek. A lényege, hogy a népművészeti tevékenységekkel, kreatív fejlesztéssel formálják a diákokat, szélesítik látókörüket, fejlesztik kézügyességüket, s egyben személyiségüket is. Most szombaton a Sárvíz Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a családokat is közös alkotásra csábítják. Alkalom nyílik arra is, hogy az édesanyák, édesapák megismerkedjenek a művészeti iskola pedagógusaival. A 2012. augusztusáig tartó program célja, hogy a magyar népművészet értékeit a pedagógusok továbbadják. Sőt, a hagyományos oktatási szemléleten túlnőve a tanórai és a tanórákon kívüli tevékenységbe is bevonják a művészetoktatást. A hátrányos helyzetű gyermekeket is kiemelik az ingerszegény környezetből, s a közös alkotásokba az ünnepköröket is becsempészik a pedagógusok. Így a szombat az adventi készülődés jegyében zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!