Székesfehérvár

2011.11.03. 07:53

Cserépkályha, de most a foltvarróktól

Székesfehérvár - A Korona foltvarrókör tagjai alkotásukkal első díjat nyertek a Magyar Foltvarró Céh által meghirdetett versenyben, a Virágom, virágom... kategóriában.

Kovalcsik Katalin

A 18-19. századi, erdélyi cserépkályha-motívumokból varrt munkájuk kiérdemelte a zsűri dicséretét. A különleges, úgynevezett trapunto technikával készült munka huszonöt blokkból állt, majd minden alkotóelemét más és más varrta. A krémszínű dombormű november 4-étől 6-áig a fővárosban, a József Attila Művelődési Házban tekinthető meg, ahol a céh rendezi a Határtalanul című kiállítását. A tárlat bontása után a díjnyertes munka visszakerül Székesfehérvárra, a foltvarrókör új otthonába, a Szent István Művelődési Házba. A kör tagjai számára óriási sikerélmény volt az első helyezés, de az ajándékba kapott nagyszerű varrógépnek is igen örültek.
- Kaptunk a Szent István Művelődési Házban - ahol nagyon sok új program körvonalazódik - három termet - mesélte  Csendes Mihályné, Magdi.  - A tervünk, hogy a munkáinkkal díszítjük majd a szobákat. Legutóbb egyébként Kolontárra varrtunk ajándékokat, most készítjük az adventi koszorúkat, valamint nekilátunk a karácsonyi díszek varrásának is.
A Korona foltvarrókör tavaly ünnepelte 15. születésnapját. Szöllősi Zita  vezeti a kört, az alapító tagok egyike pedig  Berente Judit, aki jelenleg is aktív tagja a körnek. Nemrégiben, október közepén Iszkaszentgyörgyön táboroztak a hölgyek, néhány helybeli foltvarró is csatlakozott hozzájuk. Készülődnek a november 26-án nyíló betlehemi kiállításra is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!