Székesfehérvár

2011.10.27. 05:20

Két tonna papírt gyűjtött

Soponya - Az iskolai papírgyűjtés legfőbb célja, hogy a gyerekek figyelmét felhívják a környezet megóvására, s az újrahasznosítás lehetőségére is.

Miskei Anita

A Gróf Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákönkormányzata minden tanévben két alkalommal szervez papírgyűjtést, ezzel is mélyítve a tanulókban a környezettudatos gondolkodást, amely fontos eleme az intézmény pedagógiai programjának - hangsúlyozta Hollósi Lászlóné, az iskola igazgatója. Elmondta, az őszi papírgyűjtést október közepén rendezték meg, amelyben szülők, gyermekek együtt szorgoskodtak. Az összehangolt munka eredményeként közel nyolc  tonna papír gyűlt össze.
A  diákok közül  kimagaslott  Kozics Fanni és családjának teljesítménye, ugyanis a 2. osztályos tanuló közel két tonna papírt gyűjtött, így ő lett az egyéni verseny nyertese. Jól  teljesítettek a többiek is, főként  Varga Zsombor, Kókán Patrik, Varga Zsombor István, Molnár József és Molnár Zsuzsanna. Az osztályok versenyében első lett a második osztály, második helyezett a harmadik osztály, harmadik pedig  az elsősök tábora lett. Mindannyian kaptak  tortát. A papírgyűjtéskor befolyó összeget a diákönkormányzat az iskola diákjaira fordítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!