Székesfehérvár

2009.12.05. 03:28

Adventi üzenetek, koszorúkkal

Székesfehérvár - Esztendők hagyományát folytatva ismét versengésbe hívták a virágkötőket a városban: az adventi koszorúkból tegnap délelőtt nyílt kiállítás a Hiemer-házban.

Ármás János

Különleges koszorúk érkeztek az önkormányzat képviselő-testülete által meghirdetett pályázatra. Virágos vállalkozók hozták el adventre gondolt kompozícióikat. A kiírók konkrét témát nem kötöttek meg, a gondolat szabadsága egyértelműen meg is mutatkozott az alkotásokban. Hagyományosnak nevezhető koszorú ugyanúgy érkezett, miként jött mézeskaláccsal díszített, vagy éppen a Télapó házát is megidéző összeállítás. Baglyok, mókusok, őzek tekintettek vissza az installációkból. A szervezők elmondták, korábban karácsonyfák versenyeztek, de úgy tűnik, az adventi koszorúk iránt nagyobb az érdeklődés. A kiállítást ajánlva Brájer Éva, a városi elöljáróság kulturális bizottságának elnöke minden helybeli és távolabbról jövő érdeklődőt hívott a Gesztenyés-udvar felől vízkeresztig látogatható kiállításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!