Székesfehérvár

2009.09.01. 02:29

Milliókat nyertek felújításra

Székesfehérvár - A Közép- dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács belterületi közutak felújítására kiírt pályázatán a város több mint 40 millió forintos támogatásban részesült.

Törő Bálint

- Az elnyert, maximális összegű támogatás az Ányos Pál, a maroshegyi Brassói és a Rádió utca fejlesztését, korszerűsítését teszi lehetővé. A közgyűlés a munkákhoz szükséges önrészt, azaz a több mint 60 millió forintot biztosítja - jelentette be Warvasovszky Tihamér polgármester az egyik érintett utcában.

- Az Ányos Pál utca 251 méter hosszú. A teherbírása azonban nem megfelelő, ezért kátyúsodik, így a pályaszerkezet megerősítésére 5 centiméteres kopóréteget építenek. A jobb oldalon lévő járda több helyen teljes szélességű és szerkezetű javítást kap, emellett a zöldsáv is megújul, s a csatlakozó járdákat is akadálymentesre alakítják - mondta Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője.

A Brassói utca 1425 méter hosszú. Az útburkolat hullámosodása miatt a vízelvezetése nem tökéletes.

- A teherbírás növelése érdekében plusz 6 centis aszfaltréteget építenek a burkolatra. A megfelelő vízelvezetés érdekében a víznyelőket és a csatornát kitisztítják, illetve ahol szükséges kicserélik - tette hozzá a szakember. A Rádió utca 345 méter hosszú, kettős forgalmi sávos és 6 méter széles. Az út erősen töredezett, több területen foltszerűen javított. - Ezen a szakaszon teljes pályaszerkezet-csere lesz, illetve a vízelvezetés is megoldódik - magyarázta az iroda vezető.

A munkák megkezdése után a Rádió utcában félsávos útlezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek. A szeptemberi közgyűlésen választják ki a kivitelezőt, és várhatóan 2010 júliusában fejezik be az útfelújítási munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!