Látványosság

2024.05.16. 14:00

Óriás agyagkatonák őrzik a Csók István Képtár bejáratát

Szerda óta két hatalmas agyagkatona foglal helyet a Bartók téren a Csók István Képtár bejáratánál.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Még mielőtt azonban bárki azt hinné, ezek nem a Sanghajból érkezett ötven darab agyagkatonák közül valók, azok továbbra is a Gorsium Régészeti Parkban vannak. A két óriáskatona figyelemfelkeltés céljából került a Képtár bejárata elé, méghozzá két jelenleg is látogatható kiállításra hívja fel a figyelmet. Az egyik ezek közül a már fent említett Agyagkatonák – Az első kínai császár halhatatlan őrei névre hallgató nemzetközi tárlat a Gorsium Régészeti Parkban, a másik pedig a Képtárban megtekinthető Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora című kiállítás – tudtuk meg Látrányi Viktóriától a Szent István Király Múzeum sajtófőnökétől. 

A két óriáskatona egyébként igen látványos, már csak méretéből adóadóan is, így nem csoda, hogy sok arra járó megáll és képet készít róluk és velük. Akinek pedig még nem volt lehetősége erre, de szeretné, az június végéig megteheti, addig biztosan ott lesznek.

Fotó: Nagy Norbert / FMH



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában