Székesfehérvár

2009.09.18. 02:29

Ellenőrök védelmezik a temetők rendjét

Székesfehérvár - Virágvázát, bronzkerítést, sőt sírfedlapot is loptak a fehérvári temetőkből. A városgondnokság ezért temetőőri szolgálatot hozott létre. Térkamerák is lesznek jövőre.

Házi Péter

A székesfehérvári temetők őrzését eddig külső cégek végezték megbízás alapján, ám a hatékonyság nem volt megfelelő, volt, hogy a szokásos viráglopások mellett sírkerítést, sőt sírfedelet is elloptak ismeretlenek. Ezért - mint arról Bozai István városgondnok beszámolt - mostantól saját munkatársakkal oldják meg a temetők ellenőrzését. Ez azt jelenti, hogy előre nem lehet kiszámítani, melyik temetőben járőröznek a városgondokság ellenőrei, így a remények szerint hatékonyabbá válik ez a munka. A temetőellenőrzés telefonszámán (301-339 és 06-30-484-2190) pedig bárki bejelentést tehet, amennyiben a temetőkben rendellenességeket tapasztal.

- A temetőellenőrök központi irodája a Béla úti temető ügyfélszolgálatán van, innen indulnak járőrözésre a város többi temetőibe - tette hozzá Rönkös József temető-fenntartási vezető.

A tolvajok visszaszorításában segíthet az a polgárőrséggel tegnap aláírt támogatási szerződés is, melynek értelmében a városgondnokság anyagilag hozzájárul a polgárőrség járőrözéséhez, ők pedig vállalják a temetők fokozottabb ellenőrzését. Cseh István, a polgárőrség elnöke elmondta, eddig is ingyen végezték munkájukat, de köszönik, hogy a munkához szükséges költségek fedezésében segít a városgondnokság.

Bozai István hozzáfűzte, jövőre térfigyelő kamerákat is kihelyeznek a temetőkbe, ennek pályáztatása most zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!