Székesfehérvár

2009.05.27. 02:27

Még lehet delegálni

Székesfehérvár - Közeledik az uniós választások napja. A pártok péntekig delegálhatnak tagokat a bizottságokba, június 5-éig lehet igazolást kérni a máshol történő voksoláshoz.

Tribolt Lajos

Eddig rendkívüli esmények nélkül zajlott az uniós választások kampánya a megyében. Időarányosan jól halad a választási szervezetek előkészülete is, megfelelően működik az informatikai háttér. A lebonyolítóknak persze bőven van még mit tenniük, erről volt szó a minapi jegyzői értekezleten. Elhangzott az is, hogy itt Fejérben semmiféle más választás, népszavazás nem lesz azon a napon.

Nekünk, választóknak azt kell tudnunk, hogy ha június 7-én nem a lakóhelyünkön, hanem az ország más településén szeretnénk szavazni, akkor június 5-én 16 óráig a lekóhely szerinti jegyzőnél személyesen vagy meghatalmazott alapján kérhetjük. Ugyanezt ajánlott levélben június 2-áig beérkezett küldeményben tehetjük. Aki erre igazolást kap, az a megjelölt településen az ott kijelölt körzetben voksolhat. Mást a szavazás napján már nem vesznek fel a névjegyzékbe. A múlt hét végéig egyébként 328 Fejér megyei jelezte, hogy az ország más ponján kíván voksolni, és 358 más megyében élő jelezte, hogy itt szavazna.

A listát állított pártok május 29-én 16 óráig delegálhatnak tagokat a választási szervezetekbe. Varjú Mihály főjegyző, megyei választási irodavezető azt kéri, minél nagyobb számban éljenek a delegálási lehetőséggel, legyenek ott a szavazatok számolásánál.

Változás a korábbi választásokhoz képest, hogy mozgó urnát csak írásban lehet majd kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!