Székesfehérvár

2009.01.06. 03:28

Franciahonban várják Viktória kutyát

<b>Székesfehérvár</b> - Noha már csak három lábon, mégis egyre virgoncabb Viktória kutyus, akit az út szélén talált meg a franciaországi román nagykövet.

S. Töttő Rita

Meglátogattuk Viktóriát, azt az elgázolt ebet, akit Magyarországon átutazóban talált az út szélén Cristina Lapis, a franciaországi román nagykövet felesége. Viki boldogan falta az ajándékba kapott töpörtyűdarabokat. Rá is fér a sok finom falat, a kóbor eb ugyanis még mindig sovány.

Makón járt éppen a nagykövet és felesége szenteste előtti este, amikor egy még élő kis testre lettek figyelmesek az út szélén. Idegen országban, az ünnep előtti napon nagy kérdés volt, hogy sikerül-e megmenteni a szenvedő állatot, akit elütött egy autó. Cristina Lapis azonban nem adta fel, már csak azért sem, mert a WSPA támogatta Millió Barát Állatvédő Egyesület elnökeként elkötelezett állatbarát. Számos, országhatárokon átívelő telefonhívást követően végül a fehérvári Alpha Vet alapítvány elnöke, Molnár Tamásné ült autóba, s ment az állatért. Ez Viki kutya rövid története.

De a lényeg csak ezután jön! Noha egyik lábát amputálni kellett, s a másik is súlyosan sérült, mégis, ma már viszonylag jókedvűen tekint a világba. Ma még a fehérvári állatkórház lakója, de jövő héten már jön érte Cristina, aki Franciaországban keres neki új otthont. Pedig milyen jó lenne, ha itthon találhatna szerető, új gazdira! Legalább tudnánk követni a sorsa alakulását - mondta Molnárné, miközben kint sétáltunk az izgága kutyussal a kórház előtti udvaron.

A trauma persze nem tűnt el nyomtalanul, s nem csak a kiskutya testén marad nyoma a szörnyű eseményeknek. A lelke is komolyan sérült, ez látszik is mindig, amikor autó halad el mellette. Rémülten kuporodik össze olyankor, félelem villan a szemében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!