Szabadegyháza

2015.01.13. 18:05

A NIF szerint lesz lehajtójuk

Szabadegyháza - A fejlesztő cég szerint új nyomvonalban gondolkodnak, a tulajdonos nem tud róla.

Tribolt Lajos

Csütörtökön írtunk a szabadegyházai ipartelepet elkerülő útról, amellyel teljes lenne a 62-es út felújítása.

- A szabadegyházi elkerülő út megépítéséhez egy ingatlantulajdonos hozzájárulása kell. Kéréseit figyelembe véve az áttervezett nyomvonal az ingatlantól távolabb fut, a tulajdonos kérésére külön lehajtókat építenénk ki ingatlanjai megközelíthetőségének érdekében, valamint messzebbre helyezünk egy csomópontot is - írja kérdésünkre adott válaszában Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

Majd hozzátette: Az elkerülő út által a település tehermentesülne az átmenő napi 5000 járműtől, aminek az egyharmada a nehézgépjármű. Ezen felül a vasúti átjáró különszintben történő megépítésével csökkenne az utazási idő, hiszen jelenleg naponta 40 alkalommal kell várakozni a leengedett sorompó miatt. A beruházás elindításához szükséges területek 70 százalékával rendelkezünk. A NIF Zrt. a kivitelezést még az idei évben megkezdhetné, hiszen a forrás rendelkezésre áll, az építkezéshez csupán a hiányzó földterület megszerzése szükséges. Jelenleg nincs az ügyben peres eljárás. Az érintett területrészekre a közigazgatási kisajátítási határozatot tavaly év végén adták ki.

A szóbanforgó tulajdonosok, Borka István és neje csodálkozva hallotta, hogy új nyomvonal lesz, mivel erről őket senki nem tájékoztatta, ilyen papírt nem láttak, így kíváncsiak lennének az új tervrajzra.

Lapunknak elmondták, hogy a közigazgatási kisajátítási határozatot most kapták meg, elhatározott szándékuk, hogy napokon belül bíróság elé viszik a kisajátítás és a jogalap, azaz a nyomvonal kérdését is.

Kapcsolódó cikk:

Család kontra állam - Pereskedés az ipartelepet elkerülő út

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!