Sportvilág

2009.07.11. 02:29

Polgárdi: három Naggyal kevesebb

Polgárdi - Körülbelül ötvenszázalékos teljesítményt nyújtva a 9. helyen zárt a Polgárdi a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Parall Bálint

Az elmúlt szezont tulajdonképpen átvészelte a Polgárdi, hiszen az őszi idény folyamán nyolc áldozatot szedő sérüléshullám tizedelte meg a csapatot. Talán a legérzékenyebb veszteség a csapat gólfelelőse, Nagy Zoltán volt, aki nyolc találatával - úgy is, hogy csak tavasszal lépett pályára 13 mérkőzésen - csapata házi gólkirálya lett. (Őt a góllövőlistán az egész szezonban hat gólt szerző Vass Zoltán és a négygólos Csizmadia Szabolcs követi.) Ám még ez sem okozott volna különösebb fennakadást, azt viszont már nem bírta el a társaság, hogy az ifjúsági csapatból sem építkezhetett.

- Az ifinknek meg kellett nyerni a bajnokságot, ezért csak akkor nyúlhattam a tehetséges srácokhoz, amikor már biztossá vált a bajnoki címük - mondta Nagy János, aki az elmúlt két évben vezetőedzője volt a Polgárdi csapatának, s akivel tavaly az 5. helyen zárt a csapat. - S ha ehhez hozzáveszem, hogy milyen példátlan sérüléshullám sújtott minket ősszel, úgy gondolom, nem is olyan rossz ez a kilencedik helyezés.

A Nagy-éra viszont két év után lezárul, hiszen ahogy már a bajnokság közben jelezte a vezetőedző, a következő szezonban már nem kíván Polgárdin edzősködni.

- Nem lemondtam, hanem lezártam egy ciklust. Nem látom ugyanis biztosítottnak, hogy amit elterveztem, azt meg is valósíthatnám. Sajnálom, pedig egy roppant tehetséges társaság jött össze Polgárdiban - tette hozzá Nagy.

Nos, nem ő lesz az egyetlen, aki távozik. Vele együtt fiai, Zoltán és Attila is eligazolnak. A két fiú az NB III-as Újbudában folytatja pályafutását. Attila - a fél évvel ezelőtt megválasztott egyesületi elnök - természetesen a továbbiakban is irányítja majd a Polgárdi VSE-t.

Nagy János utódja is megvan már. Pont az a Balogh Zoltán váltja őt a kispadon, akitől annak idején ő vette át a stafétabotot. A felkészülést kedden már el is kezdte a csapat. Információink szerint lesz mozgás a játékoskeretben is. Két kapust - az egyiküket Mórról - tesztel Balogh, de mezőnyben is lesz változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!