Sportvilág

2008.07.19. 02:29

Öttusa - az Eb olimpiai haszna

<strong>Moszkva</strong> - Az öttusa Európa-bajnokságon a nők után tegnap a férfiak vetélkedtek. A magyarok két érmet szereztek: a csapat ezüstöt, míg egyéniben Kasza Róbert bronzot.

Silye Sándor

Gyenesei Leila és Vörös Zsuzsanna, a két olimpiai résztvevő négy számig viszonylag kiegyensúlyozottan teljesített, Gyenesei számot is nyert, mint az várható volt, úszásban bizonyult a legjobbnak, lovaglásban pedig mindketten egy akadályt vertek, így négy tusa után Vörös negyedik, Gyenesei pedig ötödik volt. A futás egyiküknek sem ment, így hátrébb kerültek. Az olimpiai tartalék, Máthé Vivien az első két technikai számban közepes eredményt ért el, úszásával és hibátlan lovaglásával javított pozícióján, a zárás előtt a 15. volt. Aztán a futást követően - mint azt már jeleztük -, Gyenesei egyéniben a 9., Vörös a 11., Máthé a 16. helyen végzet. A csütörtöki viadal csapatversenyének eredményét Kulcsár Antal még péntek dél körül sem tudta megmondani jegyzőkönyv híján, csak annyit tudott biztosan, csapata nem került a dobogóra. Magáról a viadalról a következőt mondta:

- Tulajdonképpen az történt, amit vártam. Voltak kiemelkedő számonkénti eredmények, és kevésbé jók egyaránt. Mindenki jól lovagolt és úszott, ebben egységes volt a csapat. Vörös jól úszott, elfogadhatóan vívott, Máthé volt a legjobb lovas, és jól is úszott. Gyeneseinek az úszása volt kiemelkedő, és ő volt az egyéniben a legeredményesebb. Munkából csináltuk végig a vb-t, ennek megfelelően közepesnek értékelhetők a teljesítmények. A nagyágyúk közül többen mögöttünk végeztek, míg a mieink előtt lévő helyeken többségében olyan öttusázók találhatók, akiknek vagy ez volt a fő versenye, vagy rákészültek az Európa-bajnokságra. A futással nagyon nem voltam elégedett, bár lehet, hogy túl optimista voltam ezt a tusát illetően, kissé enerváltak voltak a lányok. Összességgében azt mondhatom: jól tettük, hogy eljöttünk a kontinensviadalra, kellett ez a megmérettetés, mint ökölvívónak a felhozó verseny. Jelentős hibákat nem láttam, javítani valónk viszont maradt az olimpia rajtjáig - értékelt emígy a szövetségi kapitány.

A férfiak Eb-döntőjében a magyarok közül egyéniben Kasza Róbert volt a legjobb: bronzéremmel zárt. Csapatban a Kasza, Tibolya Péter, Marosi Ádám összeállítású trió Oroszország mögött és Csehország előtt a második helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!