Sportvilág

2016.04.12. 17:20

Negyedmillió látogató

Az angol Nemzeti Futballmúzeumban a szeptember 2-ai megnyitó és a kiállítás március 15-ei zárónapja között 276 247 látogató tekintette meg a Puskás Intézet gyűjteményéből rendezett tárlatot.

Szupkai Gábor

Március végén egy újabb szavazáson választották Puskás Ferencet a futballtörténelem legjobbjának, így nem csoda, hogy az eredetileg januárig tervezett kiállítást a nagy sikerre való tekintettel, a Puskás Intézet engedélyével két hónappal megtoldották Manchesterben. A futballmúzeumban kiállítottak mintegy 70 felbecsülhetetlen értékű ereklyét, köztük azt a zászlót, amit David Wright angol csapatkapitány adott a Népstadion kezdőkörében Puskás Ferencnek a 7- 1-re végződött magyar–angol találkozón 1954. május 23-án. Emellett az érdeklődők megtekinthették Puskás olimpiai aranyérmét, vb-ezüstérmét, a helsinki olimpiai döntőben viselt cipőjét, Real Madridmezét, a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichitrófeákat, a spanyol bajnoki címért járó kupákat, a BEKserlegek kicsinyített másolatát, a FIFA-érdemrendet és a FIFA Puskás-díjat. A kiállítást megnyitójával egyidőben több brit városban is könyvbemutató-körút keretében népszerűsítették Szöllősi György Puskás című életrajzi könyvének angol nyelvű kiadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!