Sportvilág

2009.09.04. 02:29

Magyar Kupa: Mezey kritizál

Székesfehérvár - A Videoton FC ma 19 órakor a Lokomotív Zágrábot fogadja felkészülési mérkőzésen a Sóstói Stadionban. Meglepően alakult a Magyar Kupa sorsolása...

Matók János

A válogatott mérkőzése miatti szünetet kihasználva, ma 19 órakor a Videoton FC a Sóstói Stadionban a horvát Lokomotív Zágráb ellen játszik felkészülési mérkőzésen. A két csapat még idén februárban, a Vidi horvátországi edzőtáborozása idején találkozott egymással, s azt most viszonozza a Lokomotív.

- A keret minden játékosát számításba veszem, így sok lesz a csere, hiszen a sérülés után visszatérők és az új arcok is játszanak majd - mondta a mérkőzéssel kapcsolatban Mezey György, a Videoton FC vezetőedzője.

Aki a Magyar Kupa 3. fordulójával kapcsolatban is elmondta a véleményét, hiszen tegnap elkészült a sorsolás. A megyei csapatok párosítása: Szabadegyháza-Kaposvölgye, Pálhalma-BFC-Siófok, Videoton-Puskás Akadémia -Videoton FC. A mérkőzéseket szeptember 16-án, szerdán 15.30-kor kell kezdeni.

- Szomorú vagyok, hiszen mindkét csapatunk továbbjuthatott volna, de most kilőjük egymást... Ám az elmúlt hónapok minket ért negatív tapasztalatai miatt közel vagyok hozzá, hogy célzatosságot véljek felfedezni. Mintha bizonyos erők egy láthatatlan, megnevezhetetlen elvárásnak akarnának eleget tenni, amikor ellenünk lépnek fel. Mert például minden fehérvárit, vezetőt, játékost és szurkolót lebecsülnek akkor, amikor egy fiatal játékvezető egy kézlegyintéssel elintéz minket. Sorsolás? Miről beszélünk...? - mondta Mezey.

- Erre csak azt tudom mondani, hogy nem véletlen, erre nem lehet szavakat találni. Tavaly a Felcsút-Vidi, most meg ez... - mondta Varga István, a Vidi II szakvezetője.

A szintén NB II-es csapattal is rendelkező Győri ETO, Zalaegerszeg és MTK elkerülte a saját NB II-es csapatát a sorsoláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!