Sportvilág

2016.12.05. 20:55

Ilyen még nem történt - Vereséggel kezdték a magyar lányok az Eb-t

Malmö - Csehország ellen kezdte meg szereplését a svédországi női kézilabda Eb-n a magyar válogatott.

Szupkai Gábor

Amit biztosan kijelenthettünk a mérkőzés előtt az az, hogy soha nem kaptunk még ki Csehországtól. Ugyan rengeteg sérültünk volt, de ettől még reméltük, nem most rontjuk el ezt a makulátlan mérleget.

A csehek szereztek vezetést, de a félidő elején még tartottuk a lépést. Egyenlítenünk nem sikerült, viszont többször is felzárkóztunk egy gólra, annak ellenére, hogy finoman szólva is döcögött a támadójátékunk, és a védekezésünket sem sikerült csúcsra járatni. Öt perccel a szünet előtt kezdett kicsit aggasztó lenni a helyzet, 12-8-ra húztak el a csehek, ebből sikerült kicsit faragni, 10-13-mal vonultak öltözőbe a lányok.

Kim Rasmussennek lesz még dolga ezzel a magyar válogatottal  Fotó: Czeglédi Zsolt - MTI

Hat perc telt el a második félidőből, és már mi vezettünk 14-13-ra. Időt kért az ellenfél mestere, kicsit fel is rázta lányait. Fej-fej mellett haladt a két együttes, bár úgy is mondhatnánk, hogy Kovács Anna és a csehek. A DKKA átlövője egészen parádés lőlapot produkált, nyolc lövésből hét gólt lőtt a félidő közepéig. Sajnos a hajrához érve azonban a csehek tudtak újítani, és újra elléptek hárommal. Kim Rasmussen kikérte a harmadik idejét is, próbáltunk valamit kitalálni, de a csehek már nem engedték ki a kezükből  a győzelmet, így történetük során először sikerült legyőzniük a magyar válogatottat, 22-27. Folytatás szerdán este Dánia ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!