Sportvilág

2009.10.15. 02:29

Hajómodellek a vidámparknál

Székesfehérvár - Szeptember 19-én Nagykanizsán rendezték meg a távirányítású elektromotoros hajómodellek országos bajnokságát. Szombaton, Székesfehérváron is versenyt rendeznek.

Bobory Balázs

Az egész napos rendezvény sikereket is hozott a Székesfehérvári Modellező Egyesület számára: Mézes Tamás 2., illetve Pápai Áron 3. helyezést ért el az ECO-Expert kategóriában.

Az idei szezonzáró verseny a vidámparki tavon kerül megrendezésre. A fehérvári csapat az idén elmaradt Barátság Regatta helyett szervezi meg október 17-én a Fehérvár Kupát. Szinte minden kategóriában indul hazai versenyző, ifjúságiban mini ECO kategóriában Kohl Alex, ECO-Expertben Mézes Tamás és Pápai Áron, mono I-ben Varga Péter, mono II-ben Pápai Előd. A rendezvény 9.30-kor kezdődik A Szabadművelődés Háza előtt, és nagyjából 17 óráig tart. A nap végén az egyik legizgalmasabb futamok zajlanak, a csapatversenyek - ezek 18 perces futamok. A hajókat cserélni csak az előző kivétele után lehet, így legalább három hajóval teljesíthető a táv, ezért az összeszokott csapatoknak és a megbízható technikának is külön szerep jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!