Sportvilág

2009.06.19. 02:29

Befejeződött a bajnokság, örülnek a berényiek

Székesfehérvár - Utolsóként a női felsőház mérkőzéseivel befejeződött a Fejér megyei idei férfi- és női kézilabda-bajnokság.

Matók János

Poszi-Rácalmás-Albahandball Seregélyes KK I 29-32 (12-18), 60 néző. Vezette: Kosztend, Papp.

Poszi-Rácalmás: Horváth - Rohonczi D., Fráter 2, Butty, Zeker, SZEMENYEI 9, Gráczerné 3, FARKAS 8, csere: Kálmán 3, Adrián, Rohonczi A. 4, Renyák, Csepecz.

Albahandball Seregélyes KK: HUSZÁR - Szőke, NAGY 5, Killer 3, Szigeti 1, Tóth, Szentpéteri 2, csere: Marosi, Szabó D., Szilvási, VIZI 4, PAJOR 16, Szabó 1.

A vendégek a második pertől kezdve átvették a vezetést, és fokozatosan növelték az előnyüket. A második félidőben a hazaiak fokozatosan feljöttek (54. perc: 27-28), de egy időkérés megnyugtatta a seregélyesi csapatot.

Dunaferr NK-Lovasberény 29-31 (15-14), 50 néző. Vezette: Kosztend, Papp.

Dunaferr NK: CSAPÓ - Simon, Szalai, SZANISZLÓ 13/8, Köllő A. 4/1, SÁNTA 3, Hercsik 3, csere: Gaják, Harkai 1, Karámos, Kovács, KÖLLŐ K. 4, Lázár 1.

Lovasberény: TORDAINÉ - SZALMA 12/8, Besszer, PUSZTA 8, Boros 3, Fekete 1, TILINGER 7, Elbert, Szöllősi, Szűcs, Tóth.

A tabellán éllovas Lovasberény és a második helyezett fiatal újvárosi csapat színvonalas mérkőzést produkált.

A Lovasberény az idei bajnokságban megvédte a címét, így joggal örülnek a lányok és asszonyok, a csapat tagjai. Képünkön felülről, balról: Tóth Ildikó, Tilinger Tímea, Tiringer László edző, Besszer Viktória, Szűcs Judit, Szalma Adrienn, Tordainé Varga Ildikó, Gosztola Petra, Fekete Bernadett, Horváth Tímea, Bagi Tímea szakosztályelnök, Gécs Zoltánné technikai vezető, Nagy Anikó, alul, balról: Boros Bernadett, Elbert Melinda, Szöllősi Eszter, Puszta Petra. A képről Varga Anikó és Mészáros Barbara hiányzik. A szakosztály tagjai már 10 éve dolgoznak együtt, s az eddigiek során két ezüstérmet és két bajnoki aranyérmet szereztek. Az utolsó fordulóban már bajnokként léptek pályára Dunaújvárosban. Azt az akadályt is vették, majd a mérkőzés után Pók Ferenctől, a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség elnökétől vették át az érmeket. Bajnoki címük jogosságát az eredményeik is tükrözik: a győzelmek mellett mindössze egy-egy döntetlen és vereség volt a mérlegük. Hazai pályán pontot sem vesztettek, a jó védekezésüknek köszönhetően a legkevesebb gólt kapták a mezőnyben. A góllövőlistán Puszta 7,8-as átlaggal a 3., Szalma 6,5-ös átlaggal a 7. lett. A második helyen a Dunaferr NK fiatal csapata, míg a harmadikon az Albahandball Seregélyes végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!