Sportvilág

2016.10.07. 20:57

Dráma az utolsó pillanatban - Magyarország kétszer is talpra állt a portugálokat verő Svájc ellen

Budapest - A 2018-as oroszországi világbajnokságra kvalifikáló selejtezősorozat 2. fordulójában az utolsó percben kapott góllal szenvedett vereséget a magyar labdarúgó válogatott.

Ferencz Balázs

Nem múlt el nyomtalanul a nyári Európa-bajnokság láza, továbbra is rettentő népszerű a magyar labdarúgó-válogatott. A franciaországi Eb után először szerepelt hazai környezetben a magyar együttes, s a meccslázban izzó szurkolók már a találkozó előtt másfél órával özönlöttek az Üllői úti stadionba. Teltház, frenetikus hangulat fogadta a csapatokat a vb-selejtező második fordulójában. A magyar drukkerek jelentették az erőt adó hátországot a klasszisjátékosok sorával felálló, az első körben az Európa-bajnok portugálokat legyőző helvétek ellen, s nem is kezdett bátortalanul Bernd Storck alakulata.

 

Az 5. percben Stieber és Kleinheisler játszottak össze a bal oldalon, Stieber át akarta tekerni a labdát Dzsudzsákhoz, de rövid volt az átadás, lefülelték a védők. Négy perccel később Gera szabadrúgása után Szalai 10 méterre a kaputól próbálkozott, de belefordult a védőkbe, majd a labda Kleinheislerhez került, akinek 20 méteres lövését blokkolták. Nem sokkal később Dzsudzsák is ugyanígy járt. A 18. percben Dzsudzsák végezhetett el szögletet, a labda fejről fejre járt, mint a strandon, Guzmics stukkolta Szalainak, aki a kapunak háttal a jobb kapufa mellé csúsztatott. Veszélyesebben futballozott a magyar csapat. Jól járatták a labdát a pálya bal oldalán a mieink, s érkezett is a centerezés, de Szalai perdítése újra rossz sorsra jutott, Elvedi tisztázott. Még ugyanebből a támadásból aztán lövésig is eljutottunk, Dzsudzsák 25 méterről lőtt mellé. Nagyot harcolt mezőnyben a két gárda, Fiola Attila jó érzékkel állította meg a svájci rohamokat, de ha a vendégek megugrottak, az maga volt az életveszély. A svájci együttes második szöglete után kétszer is a gólvonalról kellett menteni. Schär fejelt 10 méterről Gulácsi reflexből belekapott a labdába, ami Dzemaili elé került, egyből visszaküldte, Stieber a bal kapufa mellől fejelte ki. A félidő végére egyre több hibával futballozott a magyar csapat, s a hajrában könnyedén játszották át a védelmet a helvétek: Shaqiri középre ívelt, Dzemaili pedig senkitől sem zavartatva fejelt, a kapu mellé. Stieber lövésével és Sommer védésével kezdődött a második félidő, majd a helvétek rögtön góllal válaszoltak. Az 51. percben egy előreívelt labdával gyűlt meg a baja Langnak, luftot rúgott, így Shaqiri lőhetett. Gulácsiról Seferovic elé került a labda, aki a bal felsőbe helyezett, 0-1. A magyar csapat nem roskadt össze, rögtön reagált, mégpedig góllal. Nagy Ádám játszott Kleinheisler elé, a Darmstadt légiósa a kapufát találta el, a kipattanóra pedig Szalai érkezett, és közelről a hálóba belsőzött, 1-1. Peregtek az események, a vendégek újra vezetést szereztek, Rodriguez kapásból lőtt a kapunkba (1-2), majd a 71. percben ismét Szalai villant, Stieber beadását fejelte közvetlen közelről a gólvonal mögé, 2-2. Úgy tűnt pontot rabol a magyar együttes, amikor a 90. percben a csereként beállt Stocker első labdaérintéséből betalált, eldöntve a párharcot, 2-3. A Storck-csapatnak hétfőn Lettországban kell javítania.

Magyarország-Svájc 2-3 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, 22000 néző.

Vezette: Kuipers (van Roekel, Zeinstra) - hollandok

Magyarország: Gulácsi - Fiola, Guzmics, Lang, Kádár -Nagy Á., Gera - Dzsudzsák, Kleinheisler (Németh K., 76.), Stieber - Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Svájc: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Elvedi, Rodriguez - Behrami, Dzemaili - Embolo, Shaqiri (Fernandes, 81.), Mehmedi (Stocker, 88.) - Seferovic (Derdiyok, 72.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic.

Gól: Szalai (61., 71.), illetve Seferovic (55.), Rodriguez (67.), Socker (90.) Sárga lap: Schär (80.), Behrami (92.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!