Sportvilág

2016.10.13. 15:01

A második Napoli a harmadik Romát fogadja a Serie A-ban

Veszprém - Napoli-Roma rangadót rendeznek szombaton az olasz labdarúgó élvonal nyolcadik fordulójában.

Varga Andor

Csizmaországban egyelőre nem fordult fel fenekestől a Serie A: a 7. forduló után ugyanaz a három csapat és ugyanabban a sorrendben áll a tabella élén, amely az elmúlt idényben a dobogón zárt. Az éllovas Juventus mögött a Napoli és a Roma nyomul, és utóbbi két csapat hétvégi összecsapása így persze kiemelkedő jelentőségű.


Niangollan (balról) fontos góllal szomorította tavaly a nápolyiakat Fotó: roadtvitalia.it

A két csapat bajnoki mérkőzései alkalmával korábban három szezonon át mindig a házigazda győzött - tavaly azonban megszakadt a hagyomány, a Roma ugyanis pontot tudott lopni Nápolyból. Az elmúlt szezonban amúgy a 180 együtt töltött percük során csupán egy gól esett - Niqanggolan 89. percben elért találatával a fővárosiak odahaza győzni tudtak.

A Juventus sikere otthon borítékolható az Udinese ellen, s ha így lesz, tovább nőhet az éllovas már most sem kicsi, négypontos előnye. Nagy Ádámra és a Bolognára nehéz vasárnapi vendégség vár a Lazio otthonában.

Serie A a fotelből. Szombat, Digisport1: Napoli-Roma (14.40), Pescara-Sampdoria (17.55), Juventus-Udinese (20.25). Vasárnap, Digi1: Lazio-Bologna (14.40), Chievo-Milan (20.40). Digi2: Fiorentina-Atalanta (12.25), Internazionale-Cagliari (14.55).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!