Sportvilág

2016.07.06. 18:25

A magyar triatlon páratlan sikerei

Még soha nem fordult elő az olimpiák történetében, hogy magyar triatloncsapatot összesen négy fő, két férfi és két nő képviseljen, ráadásként pedig fontos együttműködéseket is bejelentettek a nemzetközi és az európai szövetségekkel.

PLT-információ

arisol Casado, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) elnöke, Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnöke és Bátorfi Béla, a házigazda Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke, valamint Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár (Emmi) közös sajtótájékoztatóján a felek a magyar triatlonsport számára - a 2024-es budapesti olimpiai pályázattal összhangban - jelentős megállapodásokat kötöttek, és az együttműködés további elmélyítése mellett foglaltak állást.

A szövetségek közti egyeztetéseknek köszönhetően Budapest rendezheti majd a Nemzetközi Triatlon Szövetség versenyrendezői világkonferenciáját 2017 tavaszán, ami több szempontból is hasznos mind a hazai triatlonsportág, mind az egész magyar sport számára.

A sajtótájékoztatón bemutatták azt a négy főt is, aki hazánkat fogja majd képviselni a riói olimpián, név szerint ifj. Faldum Gábor, Kovács Zsófia, Tóth Tamás és Vanek Margit is kvótát szerzett az ötkarikás játékokra. Korábban csak egyszer fordult elő, hogy négy triatlonozó is ott legyen a nemzetközi versenyen, 2000-ben Sydneyben három férfi és egy nő képviselte
Magyarországot.

A hazai versenyek színvonalának emelése érdekében a Magyar Triatlon Szövetség hagyományteremtő céllal új versenysorozatot indított. A Közép-Európai Triatlon Kupasorozathoz (TriBest-TriFest) Ausztria, Horvátország, Románia, Szlovákia és Szerbia nemzeti szövetségei is csatlakoztak, így a körverseny hazai állomásai mellett a partner országokban is tartanak megmérettetéseket. A regionális kupasorozat mind az utánpótláskorú, mind a felnőtt versenyzőknek lehetőséget teremt nemzetközi színvonalú megmérettetéseken való szereplésre.

Címkék#triatlon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!