Sportvilág

2015.05.30. 20:36

Hali-öröm lett a vége: Kiharcolta a bennmaradást a Szombathely

Szombathely - Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a kiesés elől menekülő Szombathelyi Haladás legyőzte a Puskás Akadémia FC csapatát, így jövőre is NB I-es lesz.

Káldor András

Szombathelyi Haladás–Puskás Akadémia FC 3:0 (1:0)

Szombathely, 3087 néző

Vezette: Andó-Szabó (Márkus, Varga G.).

Haladás: Rózsa – Schimmer (57., Angyal), Jánvári, Bühler Alcibiade – Gaál B., Nagy P., Martínez (78., Rocchi), Iszlai, Halmosi (90., Rácz B.) – Radó. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Puskás: – Danilovics – Szélesi, Tar, Kelic, Spandler, Fabio (63., Makrai) – Fiola, Hudák (76., Pintér B.), Polonkai (88., Mészáros D.) – Tischler, Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Sárga lap: Alcibiade, illetve Spandler, Danilovics, Lencse

Kiállítva: Lencse.

A 12. percben Radó András ajtó–ablak helyzetben, 15 méterről ellőtt labdáját védte nagy bravúrral Braniszlav Danilovics. A 26. percben Radó kezelte le a labdát a hosszú oldalon, majd megtolta Fiola Attila mellett, aki elhúzta a támadó lábát. 11-es! A büntetőt Leandro Martinez a balra mozduló Danilovicsot becsapva a jobb alsó sarokba lőtte, 1:0. A szünet után a Haladás beszorult saját térfelére, és az 53. percben Lencse László a bal oldalról ívelt át a hosszú oldalra, ahol érkezett Tischler Patrik, és 8 méterről, kapásból alig lőtt mellé. A 61. percben érkezett a hír, amelyet nagy ovációval fogadtak a hazai hívek, ekkor derült ki ugyanis, hogy a Paks vezet a Dunaújváros ellen. Nem gyújtottak viszont örömtüzeket felcsúti oldalon a 69. percben, amikor Lencse szabálytalankodott Martínezzel, megért egy sárga lapot, mivel azonban a PAFC csatárának volt már ilyen, mehetett is zuhanyozni. A 76. percben újabb akadémista újoncot avatott Benczés Mikós vezetőedző a rendkívül tehetséges Pintér Bence személyében. A 79. percben végérvényesen eldőlt, hogy a Hali jövőre is az első osztály tagja marad, Radó remek labdával ugratta ki Tomaso Rocchit, a támadó elegáns mozdulattal emelte át a labdát 16 méterről a kifutó kapus fölött, 2:0. Radó aztán feltette a koronát az egész meccsen mutatott teljesítményére, a csatár a 86. percben elindult a leshatáron, egy testcsellel becsapta a kifutó Danilovicsot, majd ballal az üres kapuba pasz-szolt, 3:0.

A Haladás megérdemelte a győzelmet, a kiállítás megpecsételte a vendégek sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!