Sportvilág

2011.05.09. 15:46

Giro d,Italia - Halálos balesetet szenvedett a belga Weylandt

Halálos balesetet szenvedett a belga Wouter Weylandt a Giro,d Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik, hétfői szakaszán - jelentette be a RAI Sport televíziós csatorna.

MTI

A Leopard-Trek csapat 26 éves versenyzője 20 kilométerre a céltól, a Passo del Boccóról lefelé jövet nagy sebességgel bukott. Az orvosok azonnal a segítségére siettek, megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.
"Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az azonnali beavatkozás ellenére sem tudtunk semmilyen módon segíteni rajta. - nyilatkozta a RAI Sportnak Giovanni Tredici, a Giro vezető orvosa. - Már a megérkezésünkkor eszméletlen volt, 40 percig próbálkoztunk, de nem tudtuk megmenteni." 
 A belga kerékpáros pályafutása során egyetlen szakaszt nyert a Girón, tavaly épp a harmadik napon diadalmaskodott, 2008-ban pedig a spanyol körversenyen, a Vuelta a Espanán nyerte meg a 17. etapot.
 A szervezők bejelentették, hogy a szokásos díjátadó ceremóniát hétfőn nem tartják meg.
 A La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap szerint Weylandt a Giro történetének negyedik halálos áldozata. Az első tragédia még 1952-ben történt, akkor az olasz Orfeo Ponsin hunyt el, 1976-ban a spanyol Juan Manuel Santisteban, míg 1986-ban a szintén olasz Emilio Ravasio halt meg a verseny alatt.

A szervezők döntése nyomán a tragédia miatt a szokásos díjátadó ceremóniát ezúttal nem tartották meg.
Összetettben a hétfőn másodikként célba ért brit David Millar vette át a vezetést.
 Eredmények:
    3. szakasz, Reggio Emilia-Rapallo, 173 km:
 

1. Angel Vicioso (spanyol, Androni Giocattoli) 3:57:38 ó
2. David Millar (brit, Garmin) azonos idővel
3. Pablo Lastras (spanyol, Movistar) a.i.

    Az összetettben:
1. Millar 10:04:29 ó
2. Vicioso 7 mp hátrány
3. Kansztancin Sziucu (fehérorosz, HTC-Highroad) 9 mp h.

 Kedden a Quarto és Livorno közötti 216 km-es szakasz vár a mezőnyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!