Sportvilág

2010.10.31. 14:51

Közös csoportba sorsolták a Vasast és a Szegedet

Ugyanabba a négyes csoportba került a Vasas és a Szeged férfi vízilabdacsapata az Euroliga 16 együttes alkotta főtáblájának vasárnapi sorsolásán, amelyet a LEN, a kontinentális szövetség Rijekában tartott.

MTI


A kedvezőtlen fejlemények közé tartozik az is, hogy a két magyar gárda további két roppant erős külföldi riválist is kapott négyesében: az egyformán montenegrói Jadran Herceg Novit és a múlt évi El-győztes - az ötkarikás aranyérmes magyar centert, Steinmetz Ádámot is foglalkoztató - Primorac Kotort. Vagyis nagyon nehéz feladatnak ígérkezik a legjobb nyolc közé kerülést jelentő első vagy második hely elérése.
Az El főtáblás mezőnyének harmadik magyar résztvevője, az Eger sem örülhet, hiszen az ő kvartettjébe sorsolták a végső győzelemre is esélyes horvát Jug Dubrovnikot, az új idényre az olimpiai bajnok Varga fivérekkel, Dániellel és Dénessel megerősödött, szintén horvát Primorje Rijekát, továbbá a spanyol CNA Barcelonetát.
A csoportokon belül körmérkőzéseket játszanak a csapatok, vagyis hat meccs alapján születik meg a végső sorrend. Az első kör lehetséges játéknapja november 13. vagy 14., a másodiké december 1., a harmadiké december 18. vagy 19., a negyediké január 8. vagy 9., az ötödiké január 19., a befejező kör meccseit pedig február 2-án rendezik. A továbbjutókat négy párba sorsolják, s oda-visszavágós alapon dől el, mely négy együttes szerepelhet majd a négycsapatos döntőben, az úgynevezett Final Fourban.    
A második számú európai vízilabda-sorozat, a LEN Kupa egyenes kieséses nyolcaddöntőjében a Ferencváros a címvédő montenegrói Cattaróval, a Honvéd pedig könnyebbnek tetsző szlovák riválissal, a Kassával került össze a rijekai sorsolás eredményeképpen.
Itt az első mérkőzéseket a november 13-14-i hétvégén játsszák, a visszavágók időpontja december 18-19. A LEN Kupa folytatásában a negyeddöntős ütközeteket január 19-én és február 2-án bonyolítják le, elődöntőket február 16-án és március 9-én játsszák, míg a döntő két találkozójának időpontja április 13. és április 27.

 Az El-főtábla csoportbeosztása:
A csoport:
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
TEVA-VASAS-UNIQA
Szeged-BETON VE
Primorac Kotor (montenegrói)
 
    B csoport:
Pro Recco (olasz)
Szpartak Volgograd (orosz)
Budva (montenegrói)
Vojvodina (szerb)
 
    C csoport:
Partizan Beograd (szerb)
Olympiakosz Pireusz (görög)
Mladost Zagreb (horvát)
CN Barcelona (spanyol)
 
    D csoport:
Jug Dubrovnik (horvát)
CNA Barcelona (spanyol)
Primorje Rijeka (horvát)
ZF-EGER
 
    A LEN Kupa nyolcaddöntős párosítása:
Galatasaray (török)-Savona (olasz)
Florentia (olasz)-Oradea (romániai)
Spandau 04 (német)-Brescia (olasz)
Marseille (francia)-Posillipo (olasz)
FTC-FISHER KLÍMA - Cattaro (montenegrói)
Vuliagmeni (görög)-Panioniosz (görög)
GROUPAMA-HONVÉD - Kosice (szlovákiai)
Kazany (orosz)-Koper (szlovén)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!