Sportvilág

2009.09.14. 02:29

Szárnyakat kapott az Alba Volán

Székesfehérvár - Az EBEL 2. fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a legutóbbi bajnokság ezüstérmesét, a liga leggazdagabb csapatát, a Red Bull Salzburgot fogadta.

Bobory Balázs

- Pontosan tudjuk, hogy miket hibáztunk, és megpróbáljuk kijavítani ezeket vasárnap a Salzburg ellen - mondta Jarmo Tolvanen, fehérváriak vezetőedzője pénteken, a Graz ellen elszenvedett 6-1-es vereség után.

A finn mester tisztában volt azzal, hogy vasárnap, a Salzburg ellen nehéz dolguk lesz, hiszen a Red Bull 7-6-ra verte a bajnok Klagenfurt csapatát, idegenben. Flinta helyett most Maklári öltözött, Vaszjunyint pedig Hegyi váltotta fel. A fehérváriak nekiestek ellenfelüknek, az első két percben öt lövés is ment Goepfert kapujára, gól nem esett. Felváltva küldte ki a játékosokat a játékvezető a büntetőpadra, s bár a Salzburg jobban játszott létszámfórban, a kék-fehérek szereztek vezetést: a 6. percben, amikor a Red Bull éppen kiegészült, Alen emelt kapura és a pakk a tömeg között utat talált a kapuba, 1-0. Fordult a kocka, amikor a hazaiak közül Palkovics és Nagy Gergő kapott 56 másodperces fáziskéséssel két percet, a közönség fütty-koncertje csak Satosaarit nem zavarta meg, a fehérvári hálóőr több bravúrt is bemutatott, a Sapa átvészelte a nehéz pillanatokat. Az izgalmas harmad hazai vezetéssel zárult.

A Graz ellen lidércnyomás volt a második harmad, ezúttal azonban egy tündérmesének is beillett a középső húsz perc. Kezdődött azzal, hogy a 43. másodpercben Mihály Árpád a kapu mögül visszafordulva pimasz góllal növelte a házigazdák előnyét, aztán fél perccel később Ladányi lopott korongot a saját harmadában, végigszáguldott a pályán, és első lövése után az ismétlés hozott eredményt, tombolt a csarnok, 3-0. Oroszlánként harcoltak a kék-fehérek, a salzburgiak pedig mindenáron megpróbáltak elégtételt venni, ha már Satosaari kapus minden kísérletüket hatástalanította. Az utolsó előtti percben jött a slusszpoén, Kovács kígyózott át a védőkön a jobb oldalon, lövése kijött Goepfertről, Vas Márton pedig a hálóba emelt, 4-0.

A salzburgiak komolyan gondolták, hogy fordíthatnak, és Schiechl, majd Wilson góljával zárkóztak, 4-2. Az utolsó percig kibírta a játékvezetők által is fokozott nyomást a Sapa, ekkor a hat emberrel támadó Red Bull Wilson révén betalált, 4-3. Hihetetlen izgalmak maradtak az utolsó fél percre, de Ocskay Gábor mosolyogva mutathatta meg az eredményjelzőt a színészkedő Pierre Pagénak!

Sapa Fehérvár AV19-Salzburg 4-3 (1-0, 3-0, 0-3)

Székesfehérvár, 2800 néző. Vezette: Veit, Rambausek, Riener.

Fehérvár: SATOSAARI - Jobb, Ackeström, Vas J., Vas M. 1, LADÁNYI 1, Ondrejcik, ALEN 1, KOVÁCS (1), Fekete, Peterdi, Horváth, TOKAJI (1), Palkovics, Elomo (1), MIHÁLY 1, Maklári, Sofron, Nagy G., Benk, Hegyi. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.

Salzburg: Goepfert - Wiedergut, Lembacher, Siklenka, Rebek, Lanz, WILSON 2, Koch, Schiechl 1, Latusa, Duncan, Gergen, Filewich, Welser, Pewal, Regier, Ficher, TRATTNIG (2), Feichtner, Heinrich, Ulmer (1). Vezetőedző: Pierre Pagé.

Kiállítások: 18, illetve 16 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!